Over mij

Emine Kas

Mijn naam is Emine Kas, 43 jaar, moeder van een dochter van 9 jaar. Na jarenlang in het voortgezet onderwijs gewerkt te hebben als Docent Nederlands en NT2 docent besefte ik dat ik steeds meer prestatiegericht moest werken. Om evenwicht te brengen tussen mijn werk en privéleven ben ik Yoga gaan doen.

Yoga bracht mijn lichaam en geest tot rust en ik kon beter met spanningen omgaan. Yoga heeft mij meer rust en bewustwording gegeven. Door meer aan yoga te doen leerde ik mijzelf ook beter kennen. Zo groeide mijn interesse in yoga en deze positieve effecten wilde ik ook graag delen met mijn dochter.
Mijn onderwijs ervaring wilde ik combineren met Yoga. Maar nu met een andere doelgroep.

Het resultaat is dat ik een Kinderyoga opleiding ging volgen bij Rineke Vierhoven (Pure Yoga) en de specialisatie Hoogsensitieve Kinderyoga.

Aanvankelijk begon ik aan de opleiding voor mijn dochter en mijzelf. Tijdens de opleiding ging ik ervaren dat Kinderyoga heel veel met mij en mijn dochter deed. We hadden er heel veel plezier in, we kregen allebei meer zelfvertrouwen, rust en ontspanning. Bovendien hielp mijn dochter me op een creatieve manier met mijn opdrachten. Toen ontdekte ik dat Kinderyoga de vindingrijkheid en fantasie van kinderen op laat bloeien zoals een klein knopje open bloeit in een prachtige roos die haar heerlijke geur verspreid.

De band tussen mij en mijn dochter werd veel hechter door samen Yoga te doen. Na al deze prachtige ervaringen vond ik dat ik het niet alleen voor ons moest houden. Deze ervaring wil ik graag delen met alle kinderen die op mijn pad komen.

Met Kinderyoga wil ik kinderen helpen om met prikkels om te gaan, samen te spelen, vreugde en vrijheid te ervaren, te ontspannen en contact met zichzelf en met elkaar te maken.